media.netpr.pl | środa, 14 listopada 2018

ABC – Czepczyński nowym Partnerem UNICEF Polska

dr Monika Kacprzak
    ul. Rolna 175 D

Warszawa, 9 października 2018 r. – Spółka ABC-Czepczyński została nowym Partnerem UNICEF Polska. Umowa została uroczyście podpisana 24 września 2018 r. w siedzibie organizacji w Nowym Jorku, przez Marka Krupińskiego, Dyrektora Generalnego UNICEF Polska oraz Artura Czepczyńskiego, Prezesa Zarządu ABC-Czepczyński.

ABC-Czepczyński to polska, rodzinna firma, która od ponad 20 lat prowadzi działalność w zakresie spedycji i transportu międzynarodowego - obsługując ładunki całopojazdowe i drobnicowe w relacjach pomiędzy wszystkimi krajami UE. Spółka aktywnie działa na rzecz zrównoważonego rozwoju oraz od wielu lat prowadzi działania społeczne na rzecz dzieci i ich edukacji realizując m.in. projekt „ABC-Ekonomii”, którego zadaniem jest upowszechnienie edukacji finansowej wśród najmłodszych.

Dla mnie osobiście jest to najważniejsza umowa okołobiznesowa, jaką w swoim życiu do tej pory podpisałem. Gdyby rok temu ktoś powiedział mi, że będę podpisywał umowę z UNICEF w głównej siedzibie organizacji w Nowym Jorku, to wydawałoby mi się to mało realne, powiedział Artur Czepczyński, Prezes Zarządu ABC-Czepczyński. Uważam, że partnerstwo z UNICEF jest dla firmy ABC-Czepczyński i dla mnie osobiście początkiem nowej ery. To rozpoczęcie nowego rozdziału w realizacji zadań z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu, które zyskają od tej pory wymiar globalny.

Nowy Partner UNICEF Polska będzie wspierać działania organizacji na rzecz dzieci, a w szczególności program Prezenty bez Pudła. Ten wyjątkowy program UNICEF polega na zakupie konkretnych produktów humanitarnych, które są następnie przekazywane do krajów, w których działa organizacja. Wśród przykładowych produktów znajdują się: szczepionki, zestawy higieniczne, żywność terapeutyczna stosowana w leczeniu niedożywienia, materiały edukacyjne czy sportowe. Każdy z tych produktów niesie realną pomoc dzieciom i ich rodzinom.

Serdecznie witamy spółkę ABC-Czepczyński w gronie Partnerów UNICEF Polska. Cieszymy się, że ta polska, rodzinna firma z tradycjami zdecydowała się wesprzeć działania UNICEF na świecie na rzecz najbardziej potrzebujących dzieci, których zdrowie i życie są zagrożone każdego dnia, mówi Marek Krupiński, Dyrektor Generalny UNICEF Polska. W planach rozwoju naszej organizacji współpraca z biznesem zajmuje szczególne miejsce. Dlatego liczymy na owocną współpracę z ABC-Czepczyński, dzięki której UNICEF będzie mógł realizować swoją misję i zmieniać świat na lepsze dla każdego dziecka.

Współpraca ABC-Czepczyński z UNICEF Polska potrwa dwa lata i będzie obejmować zaangażowanie firmy oraz jej pracowników w działania organizacji. W pierwszym roku współpracy firma zobowiązała się do wsparcia UNICEF Polska kwotą min. 250 000 zł.